Op 6 juni 2018 gaat de Internationale What Matters To You-dag door, oftewel de Dag van de Patiënt. Ook het Mariaziekenhuis en Revalidatie & MS Centrum doen mee aan deze dag, én meer nog: wij maken er een hele week van!

Dit jaar staat deze week in het thema van kunst, en dit in al zijn vormen en maten. Gedurende een week willen we onze patiënten en hun familieleden, maar ook bezoekers en medewerkers graag eens verwennen met een extraatje. Kom jij graag een kijkje nemen? Je vindt hieronder het programma terug!

Programma 'Week van de Patiënt'

Silent Breach - van Jessica van Deursen

Een interactief kunstproject waar de verhalen, ervaringen en emoties van voorbijgangers de rode draad vormen in de creatie van een inspirerende ‘zorg’mantel.

"Honderden voetstappen worden dagelijks in deze hal gezet. Familie, artsen, patiënten, de cafetaria- en receptiemedewerkers… Allemaal op weg naar iets, of iemand. En iedereen draagt zijn eigen gedachten en emoties met zich mee. Dagelijks, dwars door deze hal… Maar wat zijn die gedachten? Zou je daar een foto-opname van kunnen maken? Een kiekje? Of meer nog, een stil monument voor al het leven dat dagelijks deze gangen passeert!
     -  Jessica Van Deursen


Gedurende een week kan je Jessica een bezoekje komen brengen in de inkomhal van het Mariaziekenhuis en de kinergie van het Revalidatie & MS Centrum. Passanten kunnen aanschuiven aan haar witte tafel om samen te spreken, te schrijven of te zwijgen en dit voor zolang ze willen. Alle indrukken, emoties, verhalen legt zij stukje per stukje vast op doeken canvas en deze vormen geleidelijk aan een groot, inspirerend lappendeken.

Dit kunstproject zal op beide locaties van de vzw Mariaziekenhuis aanwezig zijn.

 • Van woensdag 6 juni t.e.m. zaterdag 9 juni zal Jessica aanwezig zijn in de inkomhal van het Mariaziekenhuis
 • Van zondag 10 juni t.e.m. woensdag 13 juni zal zij verblijven in de wachtruimte van de Kinergie van het Revalidatie & MS Centrum

Kom ook genieten van ons muzikaal talent in huis!

 • De Zingende Kerk - pastorale dienst
  Er wordt een extra viering voorzien tijdens de Week van de Patiënt waarbij muziek hét hoofdelement is.
  Dinsdag 5 juni om 10u15 (kapel)
   
 • Amorene - Akoestisch zangduo
  Onze collega Lene Cornelissen en haar muziekpartner brengen een gevarieerd muziekprogramma met hedendaagse nummers.
  Woensdag 6 juni om 17u15 (inkomhal)

Ook op de verpleegeenheden vinden er enkele leuke initiatieven plaats voor onze verblijvende patiënten.

Deze initiatieven zijn enkel bedoeld voor onze patiënten en worden niet opengesteld voor bezoekers of voorbijgangers. Toch vinden we het zeker op zijn plaats dat dit een plekje krijgt in ons rijtje, want onze medewerkers hebben hard gewerkt om onze patiënten dit extraatje te geven!

 

6
juni
tot
9
juni
GRATIS

We hopen u te mogen verwelkomen in onze inkomhal van het ziekenhuis!

Terug naar het overzicht