20 mei 2021

"Ohjee, mijn bed is weeral nat..."

Vaak wordt gedacht dat er aan bedplassen niets te doen is, en dat het wel overwaait. Dat is niet juist. Het is een veelvoorkomend medische aandoening die behandeld kan en moet worden. Een nat bed is niet enkel vervelend, het kan ook leiden tot ernstige gevolgen voor het gevoel van eigenwaarde, emotioneel welzijn en dagelijks functioneren van kinderen.

Heeft je zoon of dochter last van bedplassen? Bespreek dit dan zeker met je huisarts of met een van onze urologen.

15 maart 2021

Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid lanceert jaarlijks de projectoproep ‘Natuur in je buurt’, waarvan het thema voor 2019 “Natuur en gezondheid” was. In dit kader werkte Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt samen met het Regionaal Landschap Lage Kempen, en met financiële steun van Natuur en Bos,  een project uit rond de buitenomgeving van het ziekenhuis. 15 jaar na de opening van het ziekenhuis kon de buitenomgeving grondig onder handen genomen worden.

4 maart 2021
Als u 51 jaar bent of ouder heeft u vast al eens een uitnodigingspakket ontvangen over dikkedarmkanker. Het bevat een uitnodigingsbrief met een deelnameformulier, een folder en een afnameset met gebruiksaanwijzing. 
Dikkedarmkanker ontwikkelt zich ‘stil’ in uw lichaam. 
Ook al heeft u geen symptomen, DOE DE TEST… het kan uw leven redden!
 
Bevolkingsonderzoek?
3 februari 2021
Vooraleer de COVID-vaccinaties van start gingen, vonden wij het belangrijk om onze interne medewerkers en artsen goed te informeren. Ook voor onze bezoekers en patiënten kan deze info nuttig zijn. 
 
Intern hebben we enkele filmpjes gelanceerd waarin onze eigen artsen een antwoord geven op de belangrijkste vragen over het COVID-vaccin. Het panelgesprek met de artsen van Noorderhart, dat opgenomen werd op vrijdag 15 januari 2021, kan je hieronder terugvinden. 
 
14 januari 2021

Wie langs Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt rijdt, kan er niet langs kijken: naast de spoedafdeling staat een splinternieuw gebouw. Hier zal vanaf vrijdag 15 januari 2021 de nieuwe huisartsenwachtpost van Noord-Limburg gevestigd zijn.

8 januari 2021

Vanaf maandag 11 januari 2021 mogen patiënten en bezoekers niet langer het ziekenhuis betreden met een stoffen mondmasker.