Nieuws

1 juli 2019
 
Naar het ziekenhuis komen is vaak spannend en soms een beetje eng voor kinderen. Door op voorhand aangepaste informatie te geven over wat het kind ziet en kan ervaren, proberen we deze drempel te verlagen. Zo bereiden we hen zo goed mogelijk voor op hun doktersbezoek of opname en nemen we al een deel van de stress weg.
 
Kinderen thuis voorbereiden
11 maart 2019
 
Vandaag brachten Luc Van Bael (rechts) en Jim Steensels (links) van KWB kattenbos een bezoek aan de kinderafdeling van het Mariaziekenhuis. Ze kwamen voor meer dan 500 euro speelgoed overhandigen aan de afdeling.
 
Jaarlijks organiseert KWB Kattenbos verschillende activiteiten en zamelen ze geld in. Dat geld schenken ze telkens aan een goed doel. Dit jaar was dat de kinderafdeling van het Mariaziekenhuis. 
De medewerkers van de afdeling, en de patiëntjes in het bijzonder, zijn heel blij met deze schenking!
 
20 juni 2018
Een witte Mercedes of een roze Range Rover? Het wordt moeilijk kiezen voor onze kleinste patiëntjes in welke blitse wagen ze naar de onderzoekskamer zullen rijden. Want dankzij de Vlaamse Kinderliga kunnen ze er nu naartoe in een heuse CliniCar! 
De grotere kindjes kunnen zelf sturen en rijden, maar de besturing kan ook door de medewerkers van de afdeling met een afstandsbediening.
 
31 mei 2018

Vandaag kwamen de kinderen van het tweede leerjaar van school De Boomhut uit Lozen met juf Iris op bezoek in het Mariaziekenhuis. Daar was clown Puk van de Mediclowns op bezoek bij de zieke kindjes.

Op school deden ze een actie voor het goede doel. Dat doen ze elk jaar, telkens voor een ander goed doel. De kinderen openden op school een winkeltje waar ze o.a. speelgoed verkochten, en de opbrengst, 105,50 euro, kwamen ze vandaag schenken aan de Mediclowns, die speciaal voor de gelegenheid clown Puk in zijn mooiste pak en zijn gekste snoet hadden gestuurd.

19 september 2017

De dagzaal van onze kinderafdeling is in een volledig nieuw kleedje gestoken. Deze nieuwe speelomgeving kwam er op initiatief van een gezin wiens dochtertje Evelien op de afdeling verzorgd werd. Mama Vicky en papa Frans, erg onder de indruk van de goede zorgen en het verblijf op de afdeling, waren vastbesloten om iets terug te doen om hun respect en dankbaarheid te uiten ten aanzien van de artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners.

26 november 2014

Tijdens 'Kicks and Bricks 2014' nam de OLBC - wat staat voor 'Overpelt LEGO Builders Club' - de tijd om de zieke kinderen van het Mariaziekenhuis een bezoekje te brengen, onder het motto: “Als de kinderen niet naar ons kunnen komen, dan gaan wij toch gewoon naar hen!”.
Ze brachten Cosplay-figuranten mee van de Star Wars-fanclub '501st Legion', 'Rebel Legion Benelux Base' en de 'R2-D2 Builders Europe'.

6 juni 2014

De dames van het Lapjeshuis uit Lommel kwamen langs op de afdeling pediatrie met prachtige zelfgemaakte knuffels.