Nieuws

Week van het hart - 26 tot 30 september 2016

Van 26 tot 30 september is het de 37e editie van de Week van het Hart. Wat doen, alcohol, koffie en energiedranken met uw lichaam, en meer bepaald met uw hart? Bezoek doorlopend de infostand in de inkomhal van het ziekenhuis!

Rookstopcursus

Roken is slecht voor uw gezondheid. Slechts 3% tot 5% van de rokers slaagt erin om te stoppen met roken zonder hulp. Net omdat het zo moeilijk is om in uw eentje te stoppen, proberen we de kans op slagen te vergroten door in een groep van een 10-tal personen te stoppen met roken. Tijdens het rookstopprogramma ‘Rook-arm, hart-rijk’ wordt u professioneel begeleid door een psychologe / tabakologe.

Inhoud van de sessies
Het programma bestaat uit acht sessies verspreid over vier maanden. In het begin zijn het wekelijkse samenkomsten. Tijdens de eerste drie bijeenkomsten gaan we in op de voor- en nadelen van roken. We bekijken de manier waarop een (nicotine-) verslaving ontstaat en de mogelijke ontwenningsverschijnselen. We gaan na welke moeilijke momenten de drang naar het roken uitlokken en hoe we hiermee kunnen omgaan. Na de vierde sessie stoppen we definitief met roken.

We komen dan nog vijf keer samen om moeilijke aspecten bij het stoppen met roken te bespreken en een aantal aangeleerde zaken verder uit te diepen. We proberen bovendien de motivatie om in het stoppen te volharden, hoog te houden. We verwachten dat u op elke bijeenkomst aanwezig bent!

Betaling
Uw inschrijvingsgeld bedraagt 210 euro. Het ziekenfonds betaalt de kostprijs volledig terug als u deelneemt aan het cardiale revalidatieprogramma.

Inschrijven en meer info
Karlien Kuyken, psychologe/tabakologe
E-mail: rookstop@mznl.be
Tel.: 011 826 076